Fibra de sticla, materiale compozite, rasini poliesterice, rasini epoxy, gelcoaturi, fibra de carbon

Informaţii contact

SC PROFESIONAL SRL

Cod fiscal: RO3071065

Nr. Reg. Com.: J16/2965/1992

Bancă: ING Craiova

IBAN: RO04INGB0000999908025746

Capital social: 500 RON

Adresă: Str. T. Vladimirescu, Nr. 14, Cârcea, Dolj

Tel./Fax: 0251.470.273

Newsletter

Răşinile poliesterice nesaturate sunt cele mai simple şi mai economice sisteme de răşini, cele mai uşor de utilizat şi au performante bune. Milioane de tone de răşini poliesterice sunt folosite anual in lumea intreaga. Ele sunt fabricate prin polimerizarea-condensarea unor dioli (alcooli) şi acizi dibazici (de exemplu, anhidrida maleică sau acid fumaric) pentru a obţine esteri, un lichid foarte vâscos, care este apoi dizolvat în stiren, un monomer reactiv. Stirenul scade vâscozitatea la un nivel adecvat pentru impregnarea materialului de armare sau turnare. În general, poliesterul prezintă caracteristici oarecum limitate privind stabilitatea termică, rezistenţa chimică şi caracteristicile de prelucrabilitate. Aplicaţiile includ industria transporturilor (componente de dimensiuni mari ale caroseriilor automobilelor, camioanelor, remorcilor şi autobuzelor), ambarcaţiunilor, construcţiilor (panouri, căzi de baie şi cabine de duş), diverse alte aparate etc.

Răşini ortoftalice
Sunt cunoscute şi ca răşini orto sau poliesterice de uz general. Au cel mai scăzut preţ şi sunt încă utilizate pe scară largă în industria FRP, în aplicaţii în cazul în care proprietăţile mecanice ridicate, rezistenţa la coroziune şi stabilitatea termică nu sunt necesare. Deşi limita superioară de temperatură este de obicei doar 600 C, se comportă satisfăcător în apa dulce şi apa de mare. Nu sunt recomandate pentru utilizare în contact cu substanţe chimice.

Răşini izoftalice
Adesea menţionate ca răşini IZO, sunt răşini poliesterice îmbunătăţite. Au un preţ ceva mai mare, rezistenţă îmbunătăţită, stabilitate termică (750 C) şi rezistenţă bună în mediile corozive. Rezistenţa îmbunătăţită la permeabilitate la apă a determinat utilizarea ca strat barieră între gelcoat şi laminat. În aplicaţiile din industria ambarcaţiunilor rezistenţa chimică îmbunătăţită a dus la utilizarea pe scară largă în construcţia rezervoarelor petroliere subterane (în benzinării). Ele sunt, de asemenea, utilizate în fabricarea rezervoarelor pentru săruri şi acizi.

3789 vizualizări.
Dă mai departe
  • Del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Yahoo Messenger
  • Yahoo My Web
  • Favorite