Fibra de sticla, materiale compozite, rasini poliesterice, rasini epoxy, gelcoaturi, fibra de carbon

Informaţii contact

SC PROFESIONAL SRL

Cod fiscal: RO3071065

Nr. Reg. Com.: J16/2965/1992

Bancă: ING Craiova

IBAN: RO04INGB0000999908025746

Capital social: 500 RON

Adresă: Str. T. Vladimirescu, Nr. 14, Cârcea, Dolj

Tel./Fax: 0251.470.273

Newsletter

Acest material este realizat din fibre diolen cu caracteristici înalte de rezistenţă. Acesta a fost folosit în aplicaţii industriale timp de multe decenii, într-un domeniu larg de aplicaţii, cum ar fi armarea anvelopelor, centurilor de siguranţă, fabricarea de frânghii şi plase. În ultimii ani s-a confirmat utilitatea sa în aplicaţiile compozite pentru industria aerospatială, militară, de transport maritim. Poate fi utilizat ca sistem primar de armare dar şi în combinaţii cu fibra de sticlă şi aramidă.

Rezistenţa ridicată îl face ideal pentru utilizarea în straturile exterioare ale compozitului pentru protecţie la impact. Plasat în straturile exterioare, protejează, de asemenea, aramida şi fibra de sticlă împotriva umidităţii şi datorită aspectului foarte fin se reduce efectul de imprimare la suprafaţa compozitului. În acelaşi timp, densitatea sa foarte scazută, îl face ideal pentru utilizarea în straturile de mijloc, unde adaugă rigiditate structurii. Alte caracteristici atractive includ rezistenţa bună la impact şi la oboseală şi potentialul de amortizare a vibratiilor.

În general, proprietatile Tendor seămană cu proprietătile aramidei la o scară mai mică, dar pretul sau rezonabil şi fiabilitatea fac din acesta o variantă atractivă de armare. Performantele Tendor scad cu cresterea temperaturii de lucru a compozitului şi din acest motiv nu trebuie utilizat în produse care trebuie să suporte temperaturi mai ridicate de 90o C. Prelucrarea pieselor armate cu Tendor este mai uşoară decât a pieselor din aramidă, dar nu la fel de uşoară ca în cazul fibrei de sticlă şi de carbon.


1009 vizualizări.
Dă mai departe
  • Del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Yahoo Messenger
  • Yahoo My Web
  • Favorite