Fibra de sticla, materiale compozite, rasini poliesterice, rasini epoxy, gelcoaturi, fibra de carbon

Informaţii contact

SC PROFESIONAL SRL

Cod fiscal: RO3071065

Nr. Reg. Com.: J16/2965/1992

Bancă: ING Craiova

IBAN: RO04INGB0000999908025746

Capital social: 500 RON

Adresă: Str. T. Vladimirescu, Nr. 14, Cârcea, Dolj

Tel./Fax: 0251.470.273

Newsletter

Definiţie: Un compozit este un material solid, format din două sau mai multe substanţe componente, diferite şi distincte, care-şi păstrează caracteristicile fizice, contribuind în acelaşi timp la realizarea proprietăţilor cerute pentru produsul finit.

Compozitele şi fabricarea acestora nu reprezintă noutăţi. De fapt, aceasta este una dintre cele mai vechi metode de inginerie folosite de om. Diverse compozite, cum ar fi argila armată cu paie, au fost folosite pentru construcţii din vremuri preistorice. Astăzi, compozitele sunt peste tot în jurul nostru. De exemplu, majoritatea clădirilor sunt compozite, realizate din cele mai noi materiale, cum ar fi tipuri diferite de beton armat cu oţel sau panouri sandwich. De asemenea, poliesterul armat cu fibra de sticlă este folosit extensiv pentru construirea multor produse cum ar fi bărci, iahturi, rezervoare, conducte, etc.

Materialele compozite sunt materialele utilizate pentru fabricarea de produse compozite. Trei tipuri de materiale sunt folosite în majoritar în industria de azi: Materialul de bază (matricea) este un fel de adeziv care înconjoară, acceptă şi păstrează împreună materialul de armare.
Materialele de armare sunt, de obicei, tipuri de fibre care prezintă caracteristici fizice deosebite (mecanice sau electrice).
Materialul de bază (matricea) este, în forma finală, un material solid cu densitate redusă, folosit în/între straturile de armătură formând un tip de structură de tip sandwich.

Când matricea şi armatura sunt combinate intr-un laminat pentru a forma un nou material, caracteristicile speciale ale fiecarui component sunt combinate şi consolidate prin sinergie. Mai mult decât atât, matricea poate fi utilizată pentru a îmbunătăţi rigiditatea şi rezistenţa produsului, asemănător efectul fasciculului "I" din oţel, la o greutate foarte mică.

Cererea tot mai mare pentru performanţe superioare ale produsele şi materialelor au dus la evoluţii continue în domeniul compozitelor. Materiale de armare avansate, cum ar fi fibrele speciale (de carbon sau aramid) sau răşinile (cum ar fi epoxi) şi miezurile (cum ar fi spuma PVC sau structura-fagure) au fost dezvoltate şi utilizate pentru a construi alte materiale şi produse care au proprietăţi mecanice deosebite, considerate a fi "exotice" cu câteva decenii în urma. Aceste materiale compozite avansate sunt utilizate în multe domenii, cum ar fi: industria aerospaţială, auto, energie, sport/agrement, în toate aplicaţiile în care greutatea redusă şi alte proprietaţi speciale sunt necesare.


5858 vizualizări.
Dă mai departe
  • Del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Yahoo Messenger
  • Yahoo My Web
  • Favorite